Teknoloji

Viral Enfeksiyonlar Beyin Hastalıkları Riskini Artırabilir

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü’ndeki bilim adamları ortak bir şey keşfettiler viral enfeksiyonlarile gelecekte ortaya çıkabilecek beyin hastalıklarıarasında bir ilişki keşfetti. Araştırma bulguları geçen hafta Neuron’da yayınlandı.

Çalışma, düzinelerce viral enfeksiyonun beyin sağlığımızı etkileyebileceğini ve Alzheimer hastalığı da dahil olmak üzere belirli beyin hastalıklarının riskini artırabileceğini gösteriyor. Araştırmacılar, 450 bin kişiyi kapsayan, Finlandiya ve Birleşik Krallık, bu sonuçlara, bölge sakinlerinin uzun vadeli sağlık durumunu inceleyen bir projeden elde edilen verileri kullanarak ulaştı.

Grip gibi yaygın enfeksiyonlar beyin hastalıklarını etkileyebilir

Uzmanlar, hastaneye yatışa yol açan viral enfeksiyonlar ile altı nörodejeneratif hastalık arasındaki olası ilişkileri araştırdı. Bu hastalıklar Alzheimer, ALS, multipl skleroz (MS), ParkinsonSıradan şeyler içeriyordu.

Finlandiya verilerinde, 45 viral enfeksiyonun nörodejeneratif hastalık riskinde artışla ilişkili olduğu bulundu. Sonuçları kontrol etmek için Birleşik Krallık bilgileri üzerinde de analizler yapıldı. Son olarak, her iki bilgi grubunda 22 cins viral enfeksiyondaBenzer bağlar bulundu.

bunların ortasında grip (influenza), varisella zoster (suçiçeğine neden olan virüs) Yaygın enfeksiyonlar da vardı. Bazılarında beyin sağlığı 15 yıla kadar etkilenebilir ve en güçlü temas Ensefalitli Alzheimer (beyin iltihabı)açıklamaların arasında da yer aldı.

Elbette çalışma, viral enfeksiyon ile beyin hastalığı arasında doğrudan bir neden-sonuç ilişkisi kurmuyor. Konuyla ilgili çok daha fazla araştırmaya ihtiyaç var

Bu, viral enfeksiyonları nörolojik hastalıklarla ilişkilendiren ilk araştırma değil. Daha önceki araştırmalar da benzer sonuçlar vermişti. Bazıları, Alzheimer’ın ortasında herpes virüsleriyle güçlü ilişkiler olabileceğini bile göstermiştir.

Ancak birden fazla çalışmada bu da bir korelasyon göstermektedir, yani neden ve sonucun kesin ve doğrudan bağlantısı yüklemedi belirteyim. Durum böyle olsa bile, diğer faktörlerin beyin hastalıkları riskine mutlaka etki edeceğini unutmamak önemlidir. Sonuçta, hepimiz hayatımızda bir kez suçiçeği geçiririz; bununla birlikte, nüfusun yalnızca %1’inden azında MS vardır.yakalanmak.

Ancak bu tür araştırmalar devam ederse, bu enfeksiyonların korkunç etkilerini önlemek için tedaviler geliştirmek gerekecektir. Uzmanlar ayrıca bahis konusunda çok daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunun altını çiziyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu